fredag 1. mars 2013

Utsikt fra Tjoland på Fosen 21.2 - 25.2 2013



Det har vært noen forunderlige dager i februar måned 2013. Det har vært stille og kaldt vær omtrent hele måneden. I Ryfylke meldes det om islagt fjorder. Det sies at en må tilbake til 1962 for å oppleve noe lignende. Jeg kan huske huske det, siden min onkel drev med melketransport og hadde problemer med å komme frem med båten sin. For en hobbyfotograf har denne måneden vært en opplevelse. Klar og fin luft, ikke noe dis som kan være vanlig om sommeren. Lyset før og etter soloppgang/nedgang har vært et fargeskue som en vil minnes lenge. Jeg fant en fin plass på Tjoland på Fosen. Fra dette stedet hadde jeg utsikt mot Karmsundet og Karmøy/Kopervik. Jeg valgte å fotografere før soloppgang fra kl. 07.10 og frem til ca. kl. 08.00. Jeg måtte ut til Fosen flere ganger, alltid på jakt etter et enda bedre bilde. Jeg har plukket ut 14 bilder fra disse turene. Det var kaldt, omtrent - 3 til 5. Jeg frøs ganske mye og strevde med influensa, men det var verd det. Nedenfor følger bildene.


Klokken var 07.00. På veien til Fosen måtte jeg bare ta med Avalsnes kirke

Solen begynte å farge skyene.  Grå skyer speilet seg i Karmsundet.Det er ikke is. 
Så kom det virkelige rosa lyset som farget både himmel og fjord. 


Det samme her. En båt fraWilson rederi har lagt seg til hvile
Kopervik farget i rosa slør
Det er forunderlige lyset - det skifter hele tiden, nå blåt





Det er stor trafikk gjennom Karmsundet, fortsatt morgenlys
En fisker er på vei ut for å prøve lykken

Nå er det blitt mer dagslys. 

Båter passerte hele tiden


Ytterst på Fosen ligger Våga. Jeg måtte ta en titt her også. 

Helt vindstille - fortsatt på Våga
Et gammelt sjøhus fortalte sin historie. 


3 kommentarer:

  1. Fin fin serie igjen. Ja det har vært noen flotte dager i februar med mange fine farger på himmelen, både i øst og i vest. Takk for at du tar oss med på turene dine og deler opplevelsene.

    SvarSlett
  2. Flott serie, Trygve. Massevis av flott lys, blikkstille vann og vakker stemning. DBlinkskuddene som man har slitt litt for er ekstra deilige å få. Så du må jo være veldig fornøyd med disse som du fikk tidlig på morgenen, mens mange andre lå under dynen og du var ute på "jakt" med influensa og det hele.

    Mvh
    Eirik

    SvarSlett