lørdag 13. desember 2014

Las Palmas 22.11 - 6.12. 2014


 Gran Canaria kan være så mangt og ikke bare Puerto Rico, Arguineguin eller Maspalomas. Dette fikk Anne Marie og jeg erfare da vi bodde to uker på hotell Reina Isabel i Las Palmas. Det var en fin opplevelse å bo i en middelstor spansk storby (400.000),  der vi var en  del av lokalbefolkningen. Så godt å slippe kampen om solsenger og turister som totalt mangler kleskode når de vandrer gatelangs og på kjøpesentra, slik som f. eks. i Puerto Ricco. Så godt å få oppleve noe for tanke og sinn og ikke bare pizzabarer og pågående og delvis frekke "krimskramsselgere".
Så godt å få bo på et hotell med meget godt service, der alle var så høflige, der internett fungerte og var gratis, der en kunne benytte spaavdelingen gratis, der foajeen var en sann nytelse for øyet og samtidig romslig,  og der frokosten var av beste kvalitet. Så godt det var å  få vandre i den gamle bydelen, nyte arkitekturen og få del i Gran Canaria sin historie.
Til sist, så godt å få spasere langs  playa de las Canteras i fred og kunne se på de ulike spisestedene uten å bli maset ihjel og nærmest geleidet inn delvis mot ens vilje.
Været, ja, ikke så stabilt som  sør på øya, men det gjorde ingen ting vi fikk så mye mer igjen av andre kvaliteter, slik som jeg har nevnt ovenfor. Temperaturen var omtrent alltid på 22 - 23 grader, noen dager overskyet og litt mye vind, men badet gjorde vi. Sjøen var utrolig varm tross heftig vind. Vi drar tilbake neste år. Anbefaler turen som var via Apollo.  Jeg legger ved noen bilder til orientering for dem som er interessert og som samtidig er vårt eget online minnealbum.Hotell Reina Isabel.


En nydelig foaje som var stor og romslig og alltid pyntet med blomsteroppsatser. Fra Spaavdelingen i  8. etasje. Bad og massasjesenger kunne benyttes helt gratis for hotellets gjester . Her var også gode treningsmuligheter med trimsykkel, løpemaskiner, vekter, m.m. Og ikke minst alt fungerte. 
Også fra spavdelingen. En kan skimte en mann som benytter seg av massasjesengen. 


Las Cantera stranden. Den ligger like nedenfor hotellet. Her er det en fin promenade, hvor en kan vandre sent og tidlig. Hotellet har egne solsenger på stranden som er gratis for hotellets gjester. En egen vaktmester passer på disse sengene og han fikser solparasoll hvis det er nødvendig. 


Samme strand sent om kvelden. 

I vårt kalde vinterland kryper vi inn i våre  hus og holder oss der.  Her samles en gruppe av lokalbefolkningen seg på stranden og spiller kort. 

Vi hadde gråvær og til dels mye vind, men  det var varmt. Nå kommer uværet. 

En dag var det full storm. Anne Marie (min kone) har problemer med å gå fremover. Da blåser det kraftig. 

Bilder måtte tas

Et lite skulpturelt parti av Alfredo Krauss konserthus. Det ligger i gangavstand fra hotellet.  Konserter med høy kvalitet her. 

Båter må berges når stormen raser som verst. 

Midt i byen var det en park som kaltes santa Catalina parken. Her satt pensjonister i massevis og spilt ulike spill for det meste sjakk. I dette milde klima kan en jo sitte utendørs hele året. 

Marked hører med. Her kunne vi i ro og fred se på varene uten å få dem rundt halsen eller tredt ned i halsen. Jeg måtte bare ha med alle disse kvinnene. En ser hva de er opptatt med. 

Marked og krydder hører med. 

Et eldgammelt tre utenfor kirken i San Mateo

Det ble også en dagstur rundt det nordlige Gran Canaria. Her fra en bananplantasje, men det var nå disse kaktusene som fanget min oppmerksomhet. 

Selv om det er mye vulkanske fjell, så finnes det grønne områder nord på øya. 

En liten avstikker til Puerto Rico ble det også. Litt shopping hører med. Anne Marie er klar med Visakortet. 

Besök på Columbusmuseet  ble det også. En tar da buss til gamlebyen. Jeg tror det er buss nr. 1. Bildet er fra Columbus sin skipslugar. 

Museo Canario er absolutt verd et besøk. Det er nå kjent for disse mange hodeskallene. 

Museet hadde også en god oversikt over hvordan folk  i tidligere tider levde i huler.  Det finnes slike huler i dag også.  De kan være ganske bra, kjølige om sommeren og skjermet for vind/kulde om vinteren. 

Alt må sjekkes selv om det er mørke ganger. 

Las Palmas sitt signalbygg. Fasaden skiftet frager alt etter sollyset. 

Santa Ana kirken i gamle byen. Taket var en sann opplevlese. 

En vandring i Santa Catalina parken, en lokal dansegruppe hadde oppvisning

Det er snart jul. Mange flott kunstverk ble laget i sand på Las Cantera stranden. 

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder Trygve og masse fin info som var kjekt å se å lese.Tar oss gjerne en tur dit :)

    Mvh Svein

    SvarSlett
  2. Takk for turen-ser koselig ut :)

    SvarSlett