søndag 4. november 2012

En tur til Ryvarden - 23. oktober 2012Ryvarden er et yndet utfartssted. Fyret som nå er nedlagt, fungerer mer som et kultursenter. Det er hyppig kunstutstillinger på fyret. Langs fyret mot nord/øst går det en fin tursti. Da kan en vandre langs sjøkanten og nyte kun naturlyder. For ikke så lenge siden var det en grassbrann  like ved fyret. Brannen har satt sine spor, men det er merkelig med naturen, den skaper noe nytt selv etter en brann. Ryvarden er også kjent for den triste ulykken med hurtigbåten "Sleipner" i 1999.  16 mennesker omkom i dette forliset. Jeg og Anne Marie hadde en flott vandringstur i oktober med sol og faktisk litt varme. Det ble som vanlig en del bilder og de følger nedenfor.
Rester etter brannen. Selv det kunne være fint

Fortsatt rester etter brannen

Mye klipper og fjell, fine formasjoner

Et tettere bilde av et fjellparti

Ryvarden fyr i bakgrunnen

Fjellformasjoner fra en annen vinkel

En liten pause i en steinur. 

Et ekte Ryvarden-bilde. 

På vandring

Variert natur med små kulper

Fyret langt der bak. 

Men en litt annen vinkel


En havstrekning hvor det kan blåse godt. 

3 kommentarer:

 1. Flott serie i barsk, norsk natur. Da du var der, ser det jo ut til å ha vært stille og rolig, men svabergene gir inntrykk av å bli 'vasket' ganske ofte. Fin variasjon i bildene, men tror favoritten må bli bildet med teksten 'Ryvarden fyr i bakgrunnen'.

  - Bjarte

  SvarSlett
 2. En kjempeflott billedserie Trygve. Du har helt tydelig tilgang til et åpent, værhardt barskt og fascinerende kystlandskap. Fotografisk fikk jeg veldig sansen for de øverste bildene. De gule stråene og de sorte arrene etter brannen skaper en dramatisk og flott fargekontrast. Også er der linjer som leder øynene over det hele.

  De øvrige fotoene er også kjempebra. Du formidler store dimensjoner på en flott måte, og der er god dybde i komposisjonene.

  Feiende flott og ti tommeltotter opp fra meg:-)

  Mvh
  Eirik

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar. Alltid kjekt når vi kan følge hverandre. Blogg er en ganske ok måte å holde kontakten med venner og familie på. Bloggen er lett å se og en slipper å sende på bilder. Jeg bruker mye bloggen som mitt eget album. Om ikke så mange ser, så gjør ikke det så mye. I stedet for å ha store analoge albumet i stuen, er det nå bare å klikke på bloggen for å minnes en tur osv. Ha en fin kveld. Mvh Trygve

   Slett