fredag 15. februar 2013

En tur til Finnøy - 12. Februar 2013Helge Berget (bror) og jeg reiste til Finnøy for å besøke vår gode tante og lærer, Lina Ekehaug Berget. Hun er nå snart 98 år gammel. Vi  er jo vokst opp på Sjernarøy.  Det ble en litt spesiell tur. Det var bitende kaldt, omtrrent -5 som er relativt mye på våre kanter. Finnøy ligger i Ryfylke-bassenget som det ofte kalles. Det som er spesielt med dette "Ryfylket",  er at det er omkranset av store og små øyer, adskilt  av idylliske viker og sund. Fra Nedstrand i nord går det ferje til alle disse øyene, og ferjen ender opp på Finnøy som nå har fått tunnel til Rennesøy og videre til Stavanger. På denne kalde, blikkstille dagen tok ferjen oss med til Nord-Hidle, Helgøy (Sjernarøy),  Ombo og Halsnøy. Det ble en naturopplevelse. Jeg måtte løpe opp på  dekk i isende kulde og fingrene var  så stivfrosne at jeg knapt klarte å trykke ned utløseren. En influensa var på gang, men det glemte jeg helt. Her følger noen av bildene.

Vi forlater Nedstrand


Passerer Nesheim (Bjergøy). Nedstrand i bakgrunnen


Ser litt av Bjergøy og Aubø, innerst inne ligger Ramsvik på Sjernarøy


Ombo til høyre med Jelsa og Suldal videre innover


Ryfylke-fjellene i blått


Nord-Hidle, en liten øy. 


På vei inn til Eidssund (Ombo)

Nord-Hidle

Bjergøy - nå i kveldslys

Eidssund (Ombo)

Halsnøy

Halsnøy- husene ligger her på toppen av øya. 

Fortsatt Eidsund - en lun havn.

Så er det hjem. 
Vi fikk med oss en flott solnedgang i Nedstrandfjorden

2 kommentarer:

 1. Hei Trygve!
  Det så ut som en virkelig flott tur dere hadde ut til Finnøy med båten. Du har fått mange nydelige bilder av fjord- og kystlandskap. Jeg likte nok best de med litt bebyggelse (steinhus, fyr trehusbebyggelse, etc.), fordi jeg syntes det gav litt sjel og atmosfære. Også var det selvfølgelig en strålende finale med solnedgangen!!

  Det første bildet var også litt spesielt. Et bilde der linjene i sjøen i mine øyne er helt avgjørende. De gav dybde og ledet blikket, samtidig som de fortalte en historie... nemlig en historie om fotografen på båttur.

  Mvh Eirik

  SvarSlett
 2. Flott serie fra deg igjen, Trygve - her var det mye fin natur i et nydelig vintervær. Vanskelig å velge noen favoritt, men siste bildet skiller seg jo litt ut med sine varmere farger.

  SvarSlett