fredag 25. januar 2013

Den store vinterdagen - 20.januar 2013
Det ble en spesiell dag. Det var vindstille og ganske kaldt til å være her ved kysten (Haugesund), omtrent - 7. Det var for glatt til å sykle, så jeg måtte ty til bilen, og det oppleves ofte som et nederlag. Kamera var godt innpakket i en isolert bag. Siden jeg hadde bil med, tok jeg med to kamera, fujifilm begge,  med faste objektiver, ett på 60 mm og ett på 23 mm. Da kunne jeg få med meg større landskap og samtidig tettere utsnitt ved bruk av 60 mm. Jeg synes ofte at faste objektiver gir bedre resultater enn zoom-objektiver. Ruten jeg kjørte var enkel, Vormedalsveien, Thuestadveien, Aksnes, Skre og hjem. Om kvelden var det en flott solnedgang, og siden jeg var sterkt angrepet av fotobasillen denne dagen, så kjørte jeg ned ved siden av fengslet i Haugesund og fikk med meg himmelen når solen gikk ned. For meg: En  stor dag med mange fine inntrykk fra naturens eget kunstgalleri. Nedenfor følger 10 bilder.  Se og del for dere som har  lyst til det. 
Avaldsnes kirke - sett fra Vormedalsveien.

Like ved Vormedalsveien - et vann med kunstskygger

Et tettere utsnitt - naturens eget kunstverk
Førdesgjorden fra en annen vinkel


Førdesfjorden - islagt

Solnedgang ikke langt fra Haraldsstøtten


Det var en stille kveld

En pasient ble nettopp hentet av helikopter

Fargene endrer seg - nå den blå timen

Så var det ikke mer lys igjen - takk for en fin dag. 

3 kommentarer:

 1. Hei Trygve!

  Jeg har sett nøye på alle bildene dine og må si her var mange flotte. Aller best likte jeg det øverste av Avaldsnes kirke, med de andre hengende tett etter. Det var noe med komposisjonen i det øverste bildet som hadde en ro og balanse over seg som man ofte bare ser hos proffene.

  Ellers har jeg sansen for måten du bruker naturens linjer, både i terrenget og i skyggene etter solens naturlige lys. Mye iøynefallende linjeføring her. Spennende lys mange av bildene, særlig når himmelen begynner å bli rød.

  Synd du ikke fikk med sykkelen. Jeg kjører innimellom til stedene der jeg fotograferer. Men kombinerer gjerne med apostlenes hester, siden jeg stort sett har med meg hund når jeg er ute og tar bilder.

  Mvh
  Eirik

  SvarSlett
 2. Hjertelig takk, Eirik! Du er en dyktig kommentator.

  SvarSlett
 3. En flott og vinterlig serie du presenterer igjen. Flotte bilder alle sammen, men må si meg enig med Eirik mht komposisjonen i det første, som sammen med nr 2 blir favorittene. Har alltid vært svak for lys-skygge overganger.

  SvarSlett