tirsdag 28. oktober 2014

Tur til Rovinj - Kroatia 4.10 - 11.10 2014



Å reise i Østerled  kan være en god ide. Det er lett å bli litt for tradisjonell og velge reisemål som er velkjente og oftest nokså dyre. Denne gangen deltok, Anne Marie Berget, Anne Karin Bakkevold og jeg på en tur til Rovinj som blir kalt den kroatiske perlen. Rovinj tilhører Kroatia som er et land i Europa. Landet grenser mot Adriaterhavet.  Kroatia har 4.4 mill. innbyggere. Hovedstaden er Zagreb. Landet tilhørte tidligere den Jugoslaviske repuplikk. I 1991 ble landet selvstendig etter en blodig krig mot det serbisk dominerte Jugoslavia.
Fra 1. juli 2013 ble Kroatia medlem av EU og er nå også en del av NATO. Byen Rovinj er en sjamerende by som er preget av Italiensk arkitektur. I middelalderen tilhørte byen Venezia. Vi bodde imidlertid på en liten øy noen km sør for selve Rovinj. Denne øya heter St. Andreas (St. Andrew). Tidligere var det et kloster her, som kan føres tilbake til 600 tallet. I dag er det kun et hotell på denne øya, ingen biler og nydelige turstier som går rundt øya og en liten naboøy. Det var helt spesielt å komme hit. Stille, bare naturlyder, mye fuglesang, vegetasjon av middelhavsk karakter. En må si som Anne Karin sa etter at hun våknet etter første natt: "Jeg er visst kommet til paradis".  Det følte vi andre også. Jeg legger ved 13 bilder som forteller litt om turen. Turen ble arrangert av Active Travel (www.atn.no) som er gode på å finne litt eksotiske reisemål.


Ved ankomsten til øya St. Andreas ble vi møtt av en nydelig vegetasjon og det var bare dette hotellet på denne øya. 

Utsikten far vårt rom. Et liten holme med et fyr som ble et ettertraktet fotoobjekt

Adriaterhavet var ganske stille og rolig når vi var der. 

Hotellet fra sørsiden med svømmebasseng. Vi badet bare i havet. 

Et rimelig stort hotell med en  utmerket service og veldig god mat. En buffet som ikke manglet noen ting. Det var stadig påfyll slik at en kunne spise i ro og fred. 

Omgivelsene var vakre, vedlikeholdet var godt. Det var det første vi la merke til. 

Hotellet har en egen båt som går hver 1/2 time til Rovinj. For oss som bodde på hotellet var båturen gratis. 

Jeg og min kone var vanligvis opp kl. 06.30 og gikk vår faste morgentur. Det kan anbefales. En nydelig opplevelse av stillhet og fugleliv. Her fra en soloppgang. 

Også fra en av våre morgenturer. De turene glemmer vi ikke. 

Det var gode og lette turstier rundt begge øyene. Det tar ca. 45 min å gå rundt begge, og det var lagt inn noen treningsøkter, der en kunne utfordre ubrukte muskler. 

Byen Rovinj har absolutt sitt særpreg. Katedralen ruver på toppen av den gamle bydelen. Husene ligger tett i tett og klynger seg sammen. En arkitektonisk opplevlese bare det. 

Gamlebyen består av trange og sjamerende gater. 

Noen av gatene var også overbygde, 

1 kommentar: