mandag 22. april 2013

Gudbrandsfjellet i Hervik (Tysvær kommune)Lørdag 20.4. 2013 inviterte Benjamin Østli og Ingeborg Dale Mannes oss med på en tur til Gudbrandsfjellet som ligger i Hervik i Tysvær kommune. Flor de Maria Vold var også med på denne turen. Det var en god halvtimes kjøring fra Haugesund. Vi parkerte ved Hervik skole og gikk noen hundre meter mot nord og fant stien som var merket med små gule plastikk brikker. En gårdbruker hadde satt opp et elektrisk gjerde som gjorde det litt vanskelig å finne startpunktet. Fjellet ligger på 292 moh. På toppen er det en nydelig utsikt mot Ryfylke-øyene, i øst kan en se Suldalsheiene, mot vest Haugesund og Karmøy. Borgøy og Lammanuten er naboer mot nord/øst. Det går to stier opp til fjelltoppen, en bratt og kort,  og en lengre og mindre bratt. Vi gikk den bratte opp og den mindre bratte ned. Det fungerte fint. Vi fant ly for vind, og Benjamin laget flott finnbiff på medbrakt feltkjøkken.Han storkoste seg, noe en lett kunne se på hans motivasjon og konsentrasjon. Nedenfor følger noen bilder fra turen.

På veien opp var det en frodig vegetasjon. Noe gikk tilbake til naturen. Fra v: Flor de Maria Vold, Ingeborg Dale Mannes og Anne Marie Berget

Her tar naturen sitt tilbake, unntatt Anne Marie, henne får naturen vente med

Vi er snart på toppen, Benjamin Østli bak jentene. Utsikt mot nord/vest 

Nå er vi på toppen. Utsikt mot vest. Nedstrandsfjellene i bakgrunnen

Fortsatt utsikt mot vest

Vi er framme - en kunne nesten synge, "salige stund uten like..."

Utsikt mot vest

I det det fjerne ser en gassanlegget på Kårstø

Utsikt mot sør/vest

På vei hjem. Hvil måtte til. 

Siste stopp før turen var historie. 

1 kommentar:

 1. Hei Trygve!
  Nå har jeg sett på alle bildene dine både fra Cuba og mer hjemlige trakter. Det er virkelig flotte bilder du presenterer. Fra cuba ble jeg mest imponert over arkitekturbildene dine. De syntes jeg var virkelig flotte. Kanske sender du inn noen til konkurransen på dotten nå i arkitekturrunden?!

  Ville naturkrefter er også fascinerende, og du har fremstilt det ypperlig- med skikkelig sjøsprøyt langs kystlandskapet.

  Også så det ut som det var en skikkelig glad gjeng som var på tur i Gudbrandsfjellet.

  Jeg er litt mindre aktiv om dagen- særlig på bloggen, da jeg holder på med siste innspurt av en videreutdanning som jeg tar ved siden av full jobb. Så jeg merker at det blir mindre tid til foto.

  Mvh
  Eirik

  SvarSlett