torsdag 5. september 2013

Sykkeltur til Danmark - 2013

Fra 25.8. - 7. 9. 2013 ble det en ny tur til Danmark med sykkel på bilens tilhengerfeste. Denne gangen var det Anne Marie og jeg som dro avgårde. Faktisk er det nå 10 år siden jeg begynte å sykle i Danmark. Etter å ha prøvd mange ruter, er jeg kommet frem til at Sæby er det beste stedet. Vi bor på Sæby Vandrehjem som holder en god standard med TV og eget bad samt fin balkong som vi nyter vår mat på, og i tillegg trådløst nettverk.  Prisen for to uker er ca.  kr. 5500,- , det er heller rimelig. Utfra denne basen sykler vi alle retninger, unntatt mot øst for da havner vi i havet. Med dette opplegget slipper vi også å drasse på tung bagasje, og hvis det er regn og mye vind så går vi i Sæby Svømmebad, et flott innendørs basseng som vi nesten har for oss selv på dagtid. Jeg har tatt en del bilder og de følger nedenunder . Se, hvis du har lyst på en aktiv ferie i Danmark.


Dette er sykkelstien som går til Skagen. Fra Sæby til Skagen er det ca. 11 mil tur/retur. Ingen bakker. Det er mulig å ta toget den ene veien, alt etter vindretningen. 

Det var en spesiell opplevlese å komme til Grenen på Skagen. Dette er jo toppen på Danmark. Her var det mye folk. To hav møtes her, Skagerat og Kattegat.

På vei ut mot Grenen. Det går en egen traktor med turister til Grenen. 

Nå er vi ytterst på Grenen. Det var et fint lys der.  

Et oversiktsbilde over Skagen. Litt øst for bebyggelsen

Vi hadde noen varne dager i Danmark,  tross september kunne vi bade i Skagerak. 

Råberg Miele er helt spesiell. Dette er en stor sanddyne som beveveger seg  hvert år i nord/østlig retning. Den er 45 meter nøy og en kvadratkilometer stor. Det var som å vandre en sandørken. Vi tok av oss skoene og sanden var varm og god. 

Her vandres det  og spor settes. 

Like sør for Sæby fant vi disse gylne gress-stråene. 

Like øst for Ålbek,  retning Skagerak fant vi et fint turområde, hvor fargene kunne veksle ganske mye. Her en slags myr med en rik fargeskala. 

Dette er fra samme sted, men her var det frodigere. 

Danmark har alltid en så flott himmel. En føler at skyene faller oss i hodet.

Så er vi sørover  mot Asaa. Store vidder og noen fredelige kyr koser seg. 

Om kveldene kunne vi vandre langs strendene i Sæby. En kunne gå mil etter mil, hvis en ønsket det. 

Så var det slutt for denne gangen. Nå er det snart hjem Stort hav og fin himmel gir rom for ettertanke. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar